Medical Taping

Medical Taping is een tapetechniek die toegepast wordt door artsen, fysiotherapeuten, oedeemtherapeuten en sportmasseurs, in praktijken en ziekenhuizen. Medical Taping is eenvoudig, snel toe te passen en de resultaten zijn verbazingwekkend goed. Medical Taping kan alleen worden toegepast, of  in combinatie met andere behandelingsmethoden.

Medical Taping heeft een stabiliserend effect op gewrichten. De tape stimuleert tegelijk de spierfuncties én de bloed- en lymfecirculatie. De methode biedt verlichting bij spier- en gewrichtsklachten en instabiliteitsproblemen.

De speciale elastische tape wordt als een tweede huid aangebracht. De tape biedt steun, maar heeft als groot bijkomend voordeel dat de bewegingsvrijheid niet belemmerd wordt. De gewrichten en spieren blijven mobiel.

Medical Taping kan onder andere gebruikt worden bij RSI, rug- en schouderklachten, tennis- en golfelleboog, het corrigeren van lichaamshouding, het reduceren van ontstekingen en het dempen van pijn.

Hoe werkt Medical Taping?

De elastische tape tilt de opperhuid op, waardoor het volume van de tweede huidlaag met daarin de haarvaatjes, groter wordt. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. Bovendien wordt door de liftende werking de druk op de zenuwen minder, waardoor pijn vermindert of zelfs verdwijnt. Door het continu stimuleren van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam, in combinatie met het meerdere dagen kunnen dragen van de tape, zorgt de tape voor continue behandeling, 24-uur per dag, een aantal dagen aaneen. Het gevolg is afname van de pijn en een sneller herstel.